DOC // PSDE cere micșorarea imediată a tarifului la gazele naturale. Petiția a fost depusă în urna Ministerului Energiei

 

Printr-o petiție depusă în urna Ministerului Economiei, PSDE cere micșorarea imediată a tarifului la gazele naturale în Republica Moldova până la 10 lei pe metru cub pentru consumatorii finali.

Această solicitare vine în contextul situației economice și sociale precare din țară, generată de tarifele ridicate la gazele naturale, considerate cele mai mari din Europa. PSDE atrage atenția că prețul gazelor naturale a crescut de aproximativ trei ori la bursele internaționale, ajungând la 350 dolari SUA.

Având în vedere că majoritatea populației se află sub limita sărăciei și nu își permite să plătească facturile exagerat de mari, partidul consideră vitală menținerea plății compensațiilor pentru consumatorii finali până când tariful va fi redus semnificativ și ajustat la prețul de pe piața internațională.

PSDE subliniază necesitatea unei mai mari transparențe în achiziționarea gazelor naturale, solicitând “desecretizarea” imediată a tranzacțiilor și dezvăluirea tuturor actorilor implicați în acest proces, inclusiv furnizorii, intermediarii și beneficiarii finali. Partidul subliniază importanța transparenței în cheltuirea banilor publici și solicită măsuri urgente pentru micșorarea prețului la gazele naturale, adresând această solicitare membrilor CSE și Ministerului Energiei.

PSDE așteaptă un răspuns în termen cât mai scurt la aceste solicitări sensibile pentru cetățenii Republicii Moldova.

Ar putea fi o ilustraţie cu cotor de bilet, hartă şi text

Total
0
Shares
Total
0
Share