(doc) Raportul Comisiei de anchetă ”Open Dialog” a fost publicat de către Parlamentul Republicii Moldova

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

Comisia de anchetă a Parlamentului care investighează implicarea organizaţiei Open Dialog în treburile interne ale Moldovei a desecretizat raportul.

Documentul a fost transmis Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale, scrie Publika.md

Amintim că potrivit documentului, politicienii care au avut legătură cu fundaţia, Maia Sandu şi Andrei Năstase, ar putea fi acuzaţi de trădare de patrie. Asta dacă se va demonstra că liderii PAS şi PPDA au avut mai multe beneficii din partea Fundaţiei “Open Dialog”, decât biletele de avion spre Bruxelles, aşa cum susţin cei doi.

Totodată, ancheta a scos la iveală că ONG-ul este folosit de serviciile secrete ale Rusiei împotriva mai multor state, printre care ţările baltice, Polonia, Ucraina, România şi Republica Moldova.

Mai mult, fundaţia a primit 2,5 milioane de euro din diferite scheme financiare frauduloase, inclusiv din Laundromatul rusesc, al cărui autor este Veaceslav Platon, dar şi din frauda bancară din Moldova.

Ludmila Kozlovska a avut o intervenţie pe o reţea de socializare şi a contestat ancheta comisiei de la Chişinău, negând toate legăturile cu serviciile speciale de la Moscova, dar şi implicarea în politica moldovenească.

Fondatoarea Open Dialog s-a contrazis, însă, într-o emisiune la postul TV8, unde a declarat că a încercat să determine Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Uniunea Europeană să amâne finanțările pentru Republica Moldova.

Raportul în întregime poate fi citit AICI!

Total
0
Shares
Total
0
Share