Alte știri

DOC // Renato Usatîi a fost anunțat în CĂUTARE federală de către MAI rus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Departamentul de anchetă al Ministerul de Afaceri Interne al Fedrației Rusă l-a anunțat în căutare pe primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Următorul pas al anchetatorilor va fi anunțarea în căutare internațională și arestul în absență. Anterior lui Usatîii la fel i s-au adus acuzații, dar dânsul nu a răspuns nici într-un fel la chemările în judecată.

Conform DA al MAI al FR, Usatîi a participat la schema de spălare de bani, cunoscută ca Laundromat și a spălat conform schemei sute de milioane de ruble pentru echipa CUM(proprietara OOO „CUM”). Această sintagmă este o abreviere de la numele participanților și proprietarilor Andrei Krapivin (ulerior înlocuit cu feciorul Aleksei), Boris Ușerovici și Valerii Markelov, dânșii fiind co-proprietarii Grupului de Companii 1520, care primeau surse enorme de la RJD-ul rus. Aceste susrse și erau spălate.

În anul 2012, Usatîi a fost interogat vizavi de activitatea KUM, însă atunci dânsul a recunoscut doar posesia cetățeniei duble (RM și FR) și vizei de reședință în Moscova. Tot în 2012 influența și plilele celor din KUM printre organele legii erau foarte mari și problemele cu legea au fost lichidate.

Citește și: Potențialul candidat la funcția de premier din partea PPDA, care a criticat dur traseismul politic, acum nu se mai arată deranjat de aceste vicii

loading...

Comments are closed.