Social

DOC // RUȘINE! API a cerut o groază de bani pentru publicarea informațiilor despre Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce mai mulți parteneri externi se mobilizează să doneze Moldovei echipamente speciale de protecție, teste și utilaje medicale, iar unele posturi TV și radio din țară au decis să difuzeze gratuit spoturile video & radio despre prevenirea infectării cu noul virus, Asociația Presei Independente din Republica Moldova, în fruntea căreia este Petru Macovei, a trimis Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei o ofertă comercială privind publicarea informațiilor despre Covid-19.

Despre această nerușinare am aflat din surse noastre demne de încredere, care s-au arătat nemulțumite că API a îndrăznit să ceară bani pentru distribuirea unor mesaje de interes social și necesare la moment.

Potrivit ofertei, expediată de pe adresa de email dvieru@api.md, Asociația Presei Independente a cerut 18 mii de lei pe săptămână, inclusiv TVA, pentru plasarea informațiilor în ziarele asociate. La email a fost atașată și o listă cu denumirile ziarelor (anexată mai jos).

Conform ofertei, API a cerut de la Minister, deci din Bugetul de Stat, nu mai puțin de 72552 lei pe lună, bani din care autoritățile pot procura cele necesare în lupta cu noul virus.

Nu cunoaștem răspunsul Ministerului la oferta API, dar deținem conținutul unui răspuns dat de Asociație:

“Cu regret, amplasarea gratuită a Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și al Familiei privind măsurile de prevenire și control ale infecției COVID-19 – depășesc competențele mele profesionale și capacitățile de interes ale ziarelor noastre care în-sine sunt afaceri private; De altfel-spus – Costul unei amplasări săptămânale ale Modulului DVS privind măsurile de prevenire, protecție și pașii ce urmează să le întreprindă persoanele cu suspiciuni COVID-19, în format A5 în 19 ziare API ar fi de 18138 lei, TVA inclus”.

Ambele mesaje sunt semnate de către Dorian Vieru, Manager vânzări. Datele de contact sunt și pe api.md

Amintim că Asociația Presei Independente este condusă de către Petru Macovei, Director Executiv.

NOTĂ: Deoarece o bună parte din presa de la Chișinău ciugulește din palmele lui Macovei și se îndoapă din fondurile venite prin API, nu credem că se va găsi cineva care să o întrebe pe dna ministru despre această ofertă și ce a răspuns la ea.

Price API 2019 by Telegraph Moldova on Scribd

Citește și: API a emis o minciună, după știrea noastră despre cum au cerut bani de la Ministerul Sănătății

loading...

Comments are closed.