DOC // Se va bucura Marina Tauber de același tratament de care a avut parte candidatul lui Rizea?

Judecătorii de la Bălți au respins solicitarea CEC de a-l scoate pe Vladimir Dachi, reprezentantul Partidului ”NOI” din cursa electorală de la Bălți pentru aproximativ aceleași încălcări care i se impută acum și Marinei Tauber.

Pe data de 17 noiembrie, CEC a hotărât că Vladimir Dachi nu a raportat cheltuieli de puțin peste 8 mii de lei, suportate în campanie. Judecătorii de la Bălți au respins însă drept neîntemeiată solicitarea CEC și au considerat că acest fapt nu a influențat rezultatele alegerilor, respectiv, un concurent electoral nu poate fi exclus din cursă pentru așa ceva.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua aceeași judecători de la Bălți în cazul Marinei Tauber, căreia i se impută că nu ar fi depășit plafonul de cheltuieli cu aproximativ 9 mii de lei, adică cu o mie de lei mai mult decât în cazul lui Dachi. În același timp, dacă în cazul lui Dachi a fost vorba despre faptul că acesta ar fi tipărit pliante electorale pe care nu le-a reflectat în cheltuieli, în cazul lui Tauber, CEC susține că nu au fost reflectate cheltuielile pentru mâncare pe care au mâncat-o activiștii în perioada întregii campanii electorale.

Mai mult, în nicio campanie electorală organizată până acum în Moldova, niciun concurent electoral nu a raportat astfel de cheltuieli, iar CEC nu a cerut niciodată reflectarea lor, pentru că o asemenea prevedere nici nu se regăsește în Codul Electoral. În același timp, pretinsele încălcări au fost înregistrate în campania primului tur de scrutin, care a fost declarat corect de aceeași Comisie Electorală Centrală.

Total
0
Shares
Total
0
Share