DOC // Șeful APP face un pas în urmă și aruncă în curtea angajaților Aeroportului Chișinău toată responsabilitatea pentru organizarea licitației privind spațiile comerciale

„Roman Cojuhari de la APP se spală pe mâini și pasează responsabilitatea la Aeroport în privința licitației”. O spune activistul politic, Vlad Bilețchi, după ce a primit răspuns din partea Agenției Proprietății Publice în urma unei solicitări de informații. Potrivit lui Bilețchi, răspunsul APP demonstrează că instituția din subordinea lui Andrei Spînu se spală pe mâini și pasează toată răspunderea licitației pe Aeroportul Internațional Chișinău, asta deși până acum doar APP și Spînu anunțau informații despre desfășurarea licitației.

„Atunci ce treabă a avut Cojuhari și Spînu să comenteze până acum, licitația? Atunci de ce am aflat cu toții despre anularea licitației de pe canalul de Telegram a lui Spînu? Da’ cei de la Aeroport și din Comisia de Licitație sunt la curent că ei de fapt „asigură” desfășurarea licitației și perfectarea actelor? Adică, tot ei poartă răspundere legală.

Exact așa răspuns vor da APP și Spînu când vor fi luați pe sus de CNA, PG și PA în legătură cu această licitație. Răspuns: conform HG XXX – licitația și actele sunt asigurate de AIC”, a scris Vlad Bilețchi pe Telegram, publicând răspunsul trimis de APP.

Amintim că AIC organizează o licitație pentru transmiterea în locațiune a mai multor spații comerciale din incinta aerogării din Chișinău, iar singura companie care s-a înregistrat la concurs este Lagardere, o companie înregistrată într-un cămin din sectorul Buiucani al capitalei. În societate se vorbește că licitația este trucată, iar procesul ar fi gestionat de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii. Spînu a respins acuzațiile.

Termenul de înaintare a ofertelor în cadrul licitației a fost prelungit până la 15 aprilie 2024, scrie libertv.md

Total
0
Shares
 
Total
0
Share