Actual

DOC // Soacra directorului SIS a fost chemată la ANI să prezinte explicații

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare în cazul directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, din cauza că acesta locuiește într-un apartament pe care nu l-a inclus în declarația de avere și interese personale, scrie anticoruptie.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Inspectorul de integritate a efectuat controlul averii și al intereselor personale ale lui Alexandr Esaulenco în perioada 29 noiembrie 2018–30 iulie 2020. Angajatul ANI a constatat că, în momentul numirii sale în funcția de director adjunct al SIS, Esaulenco deținea un apartament cu suprafața de 68,3 metri pătrați cumpărat în 2012.

Totodată, reprezentantul ANI a stabilit că imobilul cumpărat în 2019, apartamentul cu pricina, aparține soacrei lui Alexandr Esaulenco și a costat 528.373 de lei.

În același timp, inspectorul a subliniat că soacra directorului SIS nu a obținut venituri în această perioadă și că va fi invitată să demonstreze proveniența mijloacelor bănești cu care a cumpărat imobilul respectiv.

De cealaltă parte, Esaulenco a declarat că nu este beneficiar final al apartamentului respectiv și că, de fapt, socrii săi sunt cei care sunt proprietarii imobilului.

„Până la soluționarea problemei legate de spațiul locativ, personal mă folosesc de dreptul de abitație împreună cu membrii familiei mele în apartamentul oferit de […]. În ce privește sursa mijloacelor bănești ce au servit ca plată pentru acest bun imobil, din discuția cu […], mi s-a explicat că provin din economiile personale”, se menționează în punctul de vedere al directorului SIS.

În paralel, Esaulenco a informat ANI că Serviciul Fiscal de Stat a inițiat anterior verificări în același caz și nu au fost stabilite încălcări.

loading...

Comments are closed.