Politic

DOC // Tauber, despre cenzura instituită prin dispoziția lui Igor Grosu: PAS vrea să transforme Legislativul în “clubul de elită”

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS promovează cenzura chiar și în principalul for al democrației, acuză Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, referindu-se la dispoziția din 25 ianuarie 2023, semnată de către Igor Grosu, prin care deputații au fost limitați în drepturi și obligați să folosească sala de conferințe a Legislativului doar pentru conferințe și briefinguri de presă ce țin de activitatea parlamentară, fiind îngrădit accesul cetățenilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Igor Grosu se crede mare șef! Liderul PAS a trântit ușa Parlamentului în nasul cetățenilor de rând. Printr-o dispoziție ilegală, în calitate de președinte al Legislativului, Igor Grosu a interzis profesorilor, medicilor, agricultorilor, juriștilor, asistenților sociali, pompierilor, poștașilor, oamenilor de afaceri, deținătorilor de patente etc. etc. accesul în sala de conferințe, pentru a se face văzuți și auziți, alături de vocea deputaților.

Aroganța și nesimțirea proverbială a PAS, întruchipată în Igor Grosu, promovează cenzura chiar și în principalul for al democrației, cum trebuie să fie Parlamentul ales prin vot direct de către cetățeni. PAS vrea să transforme Legislativul în “clubul de elită”, în care cetățenii de rând, nu au acces.

Am rugat juriștii Partidului “ȘOR” să analizeze caracterul juridic al acestei dispoziții, pentru o eventualitate cerere în judecată să fie restabilit dreptul cetățenilor de a se face auziți și văzuți din sala de conferințe a Parlamentului”, a declarat Marina Tauber.

loading...

Comments are closed.