Politică

DOC // TRĂDARE: După întâlnirea cu Dmitry Kozak, Maia Sandu a cerut favoruri speciale și urgente pentru regimul separatist de la Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

După întâlnirea președintelui Maia Sandu cu Dmitry Kozak, la solicitarea expresă și trădătoare a Chișinăului (vezi documentul de mai jos), Ucraina a amânat până anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin. Acest termen a fost amânat deja de mai multe ori, iar obligația urma să intre în vigoare miercuri, 1 septembrie 2021.

Despre această prelungire a vorbit și Dmitry Kozak, după ultima sa vizită la Chișinău. Potrivit acestuia, Maia Sandu i-a promis că ea va vorbi cu președintele ucrainean să fie prelungit termenul.

Astfel, Maia Sandu s-a ținut de promisiunea făcută lui Kozak, respectiv a cerut favoruri speciale și urgente pentru regimul separatist de la Tiraspol.

Prin urmare, Serviciul Vamal Odesa a anunțat că șoferii din regiunea separatistă a Republicii Moldova vor putea circula în Ucraina cu numere transnistrene până pe 10 ianuarie 2022.

„În urma apelului oficial al Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina, permisiunea de a circula pentru vehicule din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au numere de înmatriculare neutre și stickere „MD” pe sticlă, este prelungită până la 10 ianuarie 2022”, se spune în comunicatul Serviciului Vamal Odesa.

Într-o postare pe Facebook referitor la acest subiect, Alexandru Slusari, ex-deputat din partea Platformei „Demnitate și Adevăr”, s-a arătat nedumerit de o asemenea decizie. „Vreau să înțeleg cine a luat asemenea decizie. Nu am auzit să fie discutat subiectul în cadrul Guvernului. De ce aflăm informația atât de importantă de la serviciul vamal Odesa? Sunt curios să cunosc motivele acestei amânări, dacă informația este veridică. Ar fi a treia prelungire a termenului introducerii în Transnistria a plăcuților de înmatriculare neutre (nici nu măcar plăcuților moldovenești), a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook, scrie IPN, citând Radio Europa Liberă.

Potrivit fostului deputat din partea Platformei DA, guvernările precedente au avut interese oligarhice obscure comune și dependența puternică a unor politicieni corupți de Moscova. Acum de ce guvernarea merge cu aceeași paradigma nocivă pentru Republica Moldova ?”, întreabă Alexandru Slusari.

loading...

Comments are closed.