Economic

DOC // Transportatorii anunță protest pentru joia viitoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță protest pe 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Transportatorii sunt în dezacord cu politica tarifară aplicată de ministerul de ramură la serviciile de transport rutier, transmite IPN.

O notificare privind desfășurarea protestului a fost depusă la Primăria Chișinău, anunță APOTA.

La eveniment se preconizează a fi prezenți în jur de 100 de participanți, o mare parte din ei fiind șoferi de autobuze. În scopul respectării măsurilor sanitare, șoferii vor rămâne în mijloacele de transport, iar în fața presei vor fi cam 15 participanți care vor păstra distanța de doi metri unul față de celălalt.

Șoferii își vor face apariția în PMAN la ora 09.00. La 12.00, protestatarii care vor fi la volan vor părăsi PMAN, iar la ora 12.30, întrunirea va lua sfârșit.

Transportatorii au solicitat asigurarea de către Primărie a doi agenți de circulație care să faciliteze intrarea și ieșirea din PMAN a unităților de transport.

Operatorii din domeniu au solicitat, acum o lună, majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul de pasageri. Recent ei au anunțat că termenul legal pentru examinarea şi adoptarea unei decizii asupra demersului a expirat şi nu a avut ca finalitate adoptarea unei soluţii. În aceste împrejurări, protestele devin inevitabile.

Reprezentanţii APOTA au solicitat majorarea tarifelor, menţionând că operatorii de rute regulate naţionale nu-şi mai pot acoperi costurile. Această tendinţă s-a accentuat încă de la primul val de scumpiri la motorină, care a avut loc la începutul acestui an. Asociaţia preciza că, în contextul situaţiei pandemice, care durează deja mai bine de un an şi jumătate, s-a diminuat esenţial fluxul de călători, iar din ramură s-au concediat mai bine de 1 500 de şoferi.

loading...

Comments are closed.