DOC // Un deputat PAS, prins la frontieră cu țigări de contrabandă

Canațui Oleg, deputat PAS, a fost prins de autoritățile de frontieră române cu țigări de contrabandă, informează Telegraph.md, cu referire la informația publicată de Insider.

Potrivit documentelor, deputatul PAS a fost prins pe data de 09 septembrie 2021, având asupra sa 18 pachete de țigări Winston.

Pentru încălcarea legii, Canațui a fost documentat de către polițiștii de frontieră români de la Oancea.

În explicația dată polițiștilor de frontieră, deputatul PAS susține că nu a cunoscut limita impusă de legislația română, conform căreia o persoană fizică poate introduce în România nu mai mult de 40 de țigarete, adică 2 pachete.

În perioada campaniei electorale, Oleg Canațui a fost acuzat și de evaziune fiscală în activitatea Casei de Schimb Valutar pe care o deține la Leova.

În loc de bon de plată, o foiță galbenă. Astfel activează o casă de schimb valutar din orașul Leova, proprietarul căreia este Oleg Canațui. Despre aceasta deputatul PSRM, Vasile Bolea, a povestit în cadrul unui briefing de presă. Bolea a aflat despre aceste ilegalități de la cetățenii care sunt indignați de faptul că acest “om bun” agonisește averi de milioane, fără ca să achite impozite la stat.

“Zilnic, vin persoane care schimbă valută și în loc de cec li se eliberează fițuici. Oamenii buni achită impozite, nu se eschivează de la plata impozitelor, nu fac evaziune fiscală, pentru ca noi să putem să achităm salarii, pensii de cel 2000 lei pe care le-ați promis cetățenilor”, a declarant Bolea.

Deputatul PSRM a făcut interpelări la organele de resort, pentru ca să fie verificată activitatea agentului economic.

Precizăm, că Oleg Canațui a fost și consilier local în raionul Leova, ales pe lista PAS. În prezent, acesta este deputat PAS.

Total
0
Shares
Total
0
Share