Politic

(doc) Un grup de pensionari s-a adunat în fața sediului PDM cerând lui Vlad Plahotniuc să majoreze pensiile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câteva zeci de pensionari s-au adunat astăzi în fața sediului Partidului Democrat din Moldova pentru a înainta o petiție liderului formațiunii prin care cer ca pensiile să fie majorate. Persoanele cer ca pensiile să se majoreze până la minimul de existență.

Cu toate că pensiile moldovenilor au fost majorate în ultimii 2 ani de cel puțin 4 ori. Astfel, la data de 1 noiembrie, în jur de 65 000 de pensionari au beneficiat de majorare de pensie cu 17%, ceea ce a constituit în jur de 200 de lei, iar la 1 ianuarie 2018, mărimea medie a pensiilor în Moldova constituia 1527,87 lei şi s-a majorat de la începutul anului trecut cu 253,17 lei. La data de 1 aprilie, pensiile moldovenilor au fost indexate iar acești au beneficiat de pensiile mărite cu apoximativ 8%.

La data de 1 octombrie, cu ocazia zilei internaționale a oamenilor în etate, Prim ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a anunțat că aproximativ 95 de mii de pensionari vor beneficia de mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă crește cu 308,43 lei (cu 20%, până la o medie de 1784,94 lei), iar în cazul pensiilor de dizabilitate majorarea va constitui 415,24 lei (cu peste 40%, până la o medie de 1368,45 lei).

Petiția semnată de pensionari a fost predată de liderul manifestanților, Andrei Donică lui Vlad Plahotniuc care a anunțat că va lua act de aceasta, o va examina și va veni cu o reacție. Imediat după acest lucru, grupul de manifestanți au început să aplaude.

În cadrul aceleiași manifestații, atât pensionarii cât și Andrei Donică au apreciat cursul pro Moldova anunțat de Vlad Plahotniuc și Partidul Democrat din Moldova.

loading...

Comments are closed.