DOC // Un membru al Comisiei Pre-Vetting ar avea interese directe ca Aliona Miron, numită la CSJ, să dea câștig de cauză Guvernului contra „Avia Invest”

Posibil conflict de interese, care ar putea vicia procesul de examinare a dosarului privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Compania „Avia Invest” solicită Comisiei Pre-Vetting să anunțe public dacă Andrei Bivol, membru în comisia de evaluare a judecătorilor, s-a abținut sau nu atunci când magistrata Aliona Miron a trecut pre-vetting-ul și vetting-ul.

Asta în condițiile în care Miron ar fi fost numită la CSJ, anume ca să judece cazul „Avia Invest”, iar Bivol este unul dintre avocații desemnați de Guvern să apere cauza Republica Moldova la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, în dosarul care vizează, de asemenea, contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, proces aflat în prezent pe rol.

În opinia avocaților, Andrei Bivol este direct interesat ca „Avia Invest” să piardă procesul în instanțele naționale, iar în acest context atitudinea sa față de magistrata Aliona Miron poate fi considerată subiectivă și părtinitoare. Or, în condițiile în care CSJ, în persoana judecătoarei Miron, va emite o decizie favorabilă Guvernului și în detrimentul companiei concesionare, acest lucru este în avantajul avocaților care apără interesele aceluiași Guvern la înalta curte de arbitraj din Suedia, în dosarul KomaksAvia Airport Invest LTD versus Republica Moldova.

Solicitarea vine și în contextul în care există dubii în privința numirii judecătoarei Aliona Miron la CSJ, deoarece, spun reprezentanții „Avia Invest”, scopul real este ca aceasta să dea câștig de cauză Guvernului în instanța supremă, în dosarul anulării contractului de concesionare a Aeroportului, nicidecum să judece cazul corect și echidistant.

Mai mult, Aliona Miron ar fi ajuns la CSJ înainte să fie încheiată procedura de evaluare extraordinară, fapt care contravine regulilor stabilite de autorități, iar acest lucru ar confirma că există interese ascunse și lacune serioase în procesul de examinare a dosarului în privința „Avia Invest”.

Total
0
Shares
Total
0
Share