DOC // Vadim Ceban, șeful Moldovagaz, este vizat într-un dosar penal, susține Gheorghe Cavcaliuc

După dezvăluirile de ieri făcute de Gheorghe Cavcaliuc că Andrei Spînu este cercetat într-un dosar penal, lucru confirmat de procurorul de caz Ghenadie Pîrlii, astăzi liderul PACE vine cu o nouă dezvăluire ca și Presedintele Consiliului de Administrare a Moldova Gaz este vizat într-un dosar penal legat de procurările gazelor naturale, dosar ascuns de autorități și folosit ca șantaj susține Cavcaliuc.

Politicianul pe pagina sa de telegram a postat un video, extrase din actele procesuale unde descriu fabula si infracțiunile criminale lui Ceban și mai jos a scris:

Maia Sandu folosește instituțiile statului și metode banditești de șantaj cu dosare penale, nu pentru a face justiție și a lupta cu corupția, dar pentru a-și atinge orgoliile personale și scopurile politice.

Am vorbit ieri despre o cauză penală pornită pe hoțul Andrei Spînu.

Astăzi, despre un alt dosar pornit în privința Președintelui Consiliului de Administrare Moldova Gaz Vadim Ceban.

Iarăși, dosarul nu este pornit pentru a face dreptate, lupta cu corupția sau alte scopuri nobile, dar exclusiv pentru șantaj.

Este pornit de aproape un an de zile. Ținut ascuns de presă și societate și este folosit ca instrument de șantaj împotriva lui Vadim Ceban pentru a-l impune să accepte ce vrea Maia Sandu și cercul ei, nu pentru cetățeni, dar pentru ea personal și PAS.

Șantajul, corupția, ipocrizia, falsurile, dosare la comandă, presa manipulatoare, arestările, reducerea la tăcere a tuturor celor care au alt punct de vedere sau îi critică, astea sunt instrumentele și metodele folosite de Maia Sandu și regimul ei.

Liderul PACE a mai înaintat și publicat demersuri către Procurorul General pentru ai cere oficial confirmarea că cele 2 cauze penale sunt pornite pe aceste fapte de delapidări de zeci de milioane de dolari și sunt vizați cei doi, Andrei Spînu și Vadim Ceban.

Într-un alt demers sa adresat Președintelui țării doamnei Maia Sandu pe care a întreba-o, cum a numit și tine in funcție de Secretar General pe Andrei Spînu care este cercetat pentru crime foarte grave.

Iar la SIS Cavcaliuc a cerut sa fie explicat, cum Andrei Spînu, a lucrat în calitate de Vicepremier, acum ca secretar General al Președinție, scund acces la actele si secrete de stat, pârghii enorme, în același timp fiind cercetat pentru crime foarte grave, conform formulării procurorilor, că a acționat în detrimentul interesului statului, dar a altor părți, ceia ce s-ar echivala cu trădare de pârtie.

Persoanele și instituțiile vizate pot să ne expedieze reacțiile lor.

Total
0
Shares

Comments are closed.

Total
0
Share