DOC // Victorie pentru Tatiana Cociu, primarul Orheiului, la CA Chișinău. Renato Usatîi, liderul PN, spune că PAS nu se va opri

Prin decizia din 15 decembrie curent, Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Orhei din 1 decembrie 2023, act judecătoresc promovat intens în presa afiliată PAS, Sergiu Stanciu, candidatul PAS, fiind prezentat ca un mare câștigător.

”Se casează hotărârea Judecătoriei Orhei (sediul Central) din 1 decembrie 2023; Se emite o nouă decizie, prin care: se respinge cererea lui Sergiu Stanciu de repunere în termen a acțiunii, ca fiind neîntemeiată; Se declară inadmisibilă acțiunea înaintată de Sergiu Stanciu, concurent electoral din partea Partidului Politic ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, candidat la funcția de primar al municipiului Orhei împotriva Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală raională Orhei nr. 25 și Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale mun. Orhei nr. 25/1, persoană terță Tatiana Cociu, concurent electoral din partea Partidului Politic ”Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, candidat la funcția de primar în municipiul Orhei”, au decis judecătorii instanței de apel, aceasta fiind a doua contestație respinsă de către magistrați.

Cu toate acestea, Stanciu, candidatul PAS, astăzi a atacat decizia la Curtea Supremă de Justiție, instanță capturată de către PAS și subordonată politic prin intermediul CSM.

Referitor la tentativa de anulare a mandatului obținut de către Tatiana Cociu, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că PAS nu se oprește și va întreprinde diferite acțiuni. Potrivit lui, urmează ca o instituție subordonată guvernării să depună un demers cu privire la anularea alegerilor din Orhei, iar în curând vor avea loc alegeri noi, candidatul PAS fiind deja desemnat.

”Iată scenariul până la capăt. Dacă totul le reușește acum, candidatul Șor va fi retras de la Orhei. Dacă această variantă nu va reuși, există posibilitatea ca o anumită structură să facă o adresare, iar această adresare nu va avea nicio legătură cu candidatura PAS”, a declarat Usatîi, fără a oferi detalii despre despre ce structură este vorba și care vor fi acțiunile acesteia.

“Pe scurt, candidatul Șor a fost deja condamnat. În Orhei vor avea loc din nou alegeri, candidatul PAS va participa, iar pentru locurile doi și trei vor concura reprezentanții unor anumite partide”, a adăugat Usatîi.

Coincidență sau nu, dar două surse media s-au afiliat pentru a prezenta materiale jurnalistice despre Tatiana Cociu. Sursele sunt afiliate PAS.

Total
0
Shares
Total
0
Share