Dodon a preluat atribuțiile Maiei Sandu? Președintele a anunțat că pensiile vor fi indexate de două ori pe an

igor dodon, maia sandu, guvernul sandu, majorarea pensilor, indexarea pensiilor, pensii moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit pe pagina sa oficială de Facebook cu un anunț, în care a promis că va fi implementat un nou concept de indexare a pensiilor, de două ori pe an, la 1 aprilie și 1 octombrie. În așa mod, Dodon i-a luat-o pe dinainte Maiei Sandu, venind cu o inițiativă care nu ține neapărat de atribuțiile sale.

Șeful statului a anunțat printr-o postare pe Facebook că a fost înregistrat cu titlu de inițiativă Legislativă prezidențială proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an, la 1 aprilie și 1 octombrie. “Indexarea la 1 aprilie se va efectua conform procedurii în vigoare– pentru toți beneficiarii, echivalent cu media Indicelui Prețurilor de Consum pe ultimii 3 ani. Cea de la 1 octombrie va viza, în primul an de implementare – 2020, peste 400 mii de pensionari, mărimea pensiei cărora nu depășește nivelul minimului de existență.” spune Dodon.

Igor Dodon spune că proiectul de lege va implica și majorarea alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele vîrstnice.

Legea privind indexarea de 2 ori pe an a pensiilor va intra in vigoare la 1 ianuarie 2020.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share