Dodon condamnă declarațiile autorităților privind ieșirea Moldovei din structurile CSI

 

Astăzi, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a adus critici dure declarațiilor făcute de autorități referitoare la intenția Moldovei de a se retrage din structurile Comunității Statelor Independente (CSI). El a subliniat că aceste declarații nu au nicio legătură cu interesele cetățenilor moldoveni.

Într-o conferință de presă susținută la sediul Parlamentului, Dodon a pus întrebări retorice către autorități: “Ați calculat efectul economic care va urma după retragerea Moldovei din CSI? Ce se va întâmpla cu zecile de mii de întreprinderi și sutele de mii de angajați care își exportau în principal produsele în țările CSI? Ce se va întâmpla cu sutele de mii de concetățeni ai noștri care trăiesc și lucrează în Federația Rusă sau în alte state membre ale CSI? Acum sunt protejați de acordurile în domeniul migrației și beneficiază de regimul fără vize. Este evident că autoritățile nu s-au preocupat măcar să reflecteze asupra acestor aspecte”.

Grosu a adresat un demers Guvernului prin care solicită retragerea Moldovei din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI

Dodon a condamnat categoric aceste declarații populiste, afirmând că ele nu reprezintă în niciun fel interesele cetățenilor Republicii Moldova. El a subliniat că înțelege că aceste acțiuni sunt încercări de a satisface curatorii europeni și de peste ocean. În final, Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu și pe Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) să acționeze în interesul cetățenilor Moldovei.

Reacția lui Dodon vine în contextul în care autoritățile moldovene, sub conducerea Maiei Sandu, au exprimat în mod repetat intenția de a retrage Republica Moldova din structurile CSI și de a-și orienta politica externă mai mult către Uniunea Europeană.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a adresat un demers Guvernului prin care solicită inițierea procedurii regulamentare de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente. Demersul de renunțare la calitatea de membru al Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI a fost transmis astăzi Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share