Politic

Dodon insistă ca alegerile parlamentare în R. Moldova să fie desfăşurate cât mai curând!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele R. Moldova Igor Dodon consideră că alegerile parlamentare trebuie desfășurate cât mai curând posibil. Despre aceasta el a declarat pentru postul de televiziune A-TV, comentând afirmaţiile speakerului Andrian Candu precum că alegerile ar putea avea loc în 2019.

Dodon spune că mereu a fost adeptul dizolvării anticipate a actualului Parlament, însă, din moment ce alegeri anticipate nu vor fi, alegerile parlamentare ordinare ar trebui desfăşurate cât mai curând posibil.

„Autoritățile se află acum într-o situație dificilă și trebuie să aleagă dintre un sfârșit tragic din această toamnă și o tragedie fără sfârșit până în februarie-martie. Pentru țară, cu cât mai repede acest Parlament (PDM) va pleca, cu atât va fi mai bine”, a spus Dodon.

El a subliniat că legea permite desfășurarea alegerilor parlamentare până la începutul lunii martie a anului viitor, dar nici aceasta nu îi va ajuta (pe democrați).

„Mai ales că perioada de iarnă nu este cea mai potrivită perioadă pentru guvern și partidele de la guvernare pentru desfășurarea alegerilor. În sezonul rece, opoziției îi este mai ușor să desfășoare campanii electorale și să obțină rezultate înalte”, a mai spus Igor Dodon.

Menționăm că și opoziția de dreapta, în frunte Andrei Năstase și Maia Sandu, la fel insistă ca alegerile parlamentare în R. Moldova să fie desfăşurate cât mai curând.

loading...

Comments are closed.