Politic

Dodon: Moldova a ratat șansa de a rezolva problema transnistriană în anul 2003, cînd s-a propus federalizarea 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldova a ratat sansa de a rezolva problema transnistriana in anul 2003, cand Dmitri Kozak a propus atunci un memorandum ce prevedea federalizarea tarii. A spus-o presedintele Igor Dodon, care sustine ca acum circumstantele s-au schimbat si nu mai poate fi acceptat un model elaborat de cineva din afara tarii.

Eu consider ca atunci a fost ratata posibilitatea de solutionare politica a diferendului transnistrean”, a declarat Igor Dodon. Șeful statului s-a referit la planul Kozak de federalizare a Republiciii Moldova, respins de preseditnele de atunci Vladimir Voronin, chiar inainte de a fi semnat.

Menționăm că recent vicepremierul rus Dimitrii Kozak, care in 2003 era consilierul lui Putin, a fost numit reprezentant al Rusiei pentru relatiile comerciale cu Republica Moldova. In ultima sa vizita la Moscova Dodon spune ca s-a intalnit cu acesta.

La aceasta etapa suntem in alte conditii, este cu totul alta conjuctura nationala, este cu totul o alta abordare inclusiv a principalilor jucatori geopolitici in aceasta regiune”, spune Igor Dodon.

Astazi, dupa intalnirea cu presedintele Macedoniei, raspunzand la intrebarile ziaristilor, Igor Dodon a spus ca acum problema transnistreana poate fi rezolvata numai printr-un model elaborat de autoritatile de la Chisinau.

loading...

Comments are closed.