Politic

Dodon se jeluie că Andrian Candu nu le permite deputaților să meargă la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, le-a interzis deputaţilor să meargă la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, care va avea loc pe 10-13 decembrie la Moscova. Declaraţia a făcut Preşedintele Igor Dodon la postul de televiziune NTV-Moldova.

„Cetăţeni doresc prietenie cu Rusia, dar în Parlamentul nostru lucrurile stau în aşa fel, încât, dacă PDM s-a supărat, atunci întreaga ţară trebuie să stea în genunchi”, s-a indignat Igor Dodon.

Dodon este nemulțumit că în România sau oriunde în altă parte se poate călători din contul banilor contribuabililor moldoveni, iar ca să mergi în Rusia la nivelul deputaților, Partidul Democrat nu dă voie. „Reuniunea actuală a grupului interparlamentar se va desfășura pentru prima oară în ultimii ani, iar președintele grupului moldovean, Zinaida Greceanîi, i-a informat despre aceasta pe toţi deputații, întrebându-se cine vrea să meargă. Dar Candu a declarat la ședința Biroului Permanent că nimeni nu va merge și a dat asigurări că Parlamentul nu va aloca bani pentru deplasare”, a mai spus șeful statului.

Președintele Dodon a menționat că Parlamentul reprezintă toți locuitorii Republicii Moldova, şi pe cei de stânga și de dreapta, şi pe unioniști, și pe stataliștii pro-europeni, și pe cei care doresc să fie prieteni cu Rusia.

Telegraph.md amintește că în ultima perioadă, grănicerii moldoveni nu le-au permis să intre în Republica Moldova mai multor oficiali ruși, militari, politologi, jurnaliști și chiar artiști ruşi din motivul că ei „nu au fost în măsură să justifice în mod clar scopul vizitei lor”.

 

loading...

Comments are closed.