Politic

Dodon și Năstase într-un glas! Nu sunt de acord cu data aleasă pentru alegerile parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Următoarele Alegeri Parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019. Decizia de azi a majorității deputaților i-a indigant pe liderii partidelor de opoziție. Atât președintele, Igor Dodon cît și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, sunt de părere că data viitoarelor alegeri este una prea târzie.

„Ce face o guvernare care știe că acesta e ultimul ei mandat la conducerea țării? Îndepărtează cît poate data alegerilor, își prelungește agonia. Anume așa se întîmplă acum cu guvernarea democrată”, a reacționat Igor Dodon. Totodată, șeful statului a anuțat ieri că din toamnă socialiștii vor ieși la proteste masive în toată țara.

Iar Andrei Năstase spune că: „24 februarie. Știți de ce? Ca pe 23 să vină câte un Șor să dea câte un cârnăcior, să vină un Dodon cu un concert. Să ne cânte „Katiușa”. Era posibil să fie pe data de 2 decembrie, dar frica lor și necesitatea de a-și mai rezolva niște probleme cu legi strâmbe, au dus la stabilirea acestei date”, a spus liderul Platformei DA.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a explicat că, potrivit Constituției, articolul 61, alineatul 3, prevede că alegerile deputaților în Parlament se desfășoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului.

„Actualul Parlament își are ultima zi de mandat la data de 30 noiembrie 2018. Dacă e să facem un calcul a celor 3 luni, atunci reiese că perioada maximă în care putem să desfășurăm alegerile parlamentare este data limită 28 februarie. Duminica precedentă este 24 februarie, iată de ce propunerea colegilor din majoritatea parlamentară este de a organiza alegerile parlamentare în data de 24 februarie 2019”, a declarat Andrian Candu (video aici).

Așadar, până la alegeri au rămas mai mult de 6 luni.

loading...

Comments are closed.