Dodon solicită Alianței Kozak să propună de urgență un candidat la funcția Procuror General interimar!

Pe urmele socialiștilor, O inițiativă păguboasă pentru economia Moldovei promovată de Platforma DA, andrei nastase igor dodon, blocul acum psrm, rusia moldova, alexandr slusari platforma da, 

Șeful statului Igor Dodon cere legislativului stabilirea datei limită – 31 iulie curent, pentru propunerea și desemnarea candidaturii la funcția de Procuror General, astfel încît să poată semna în regim de urgență decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai târziu de 1 august.

Astăzi Consiliului Superior al Procurorilor urma să propună Președintelui Republicii Moldova candidatura procurorului general interimar. Acest exercițiu a eșuat pe motivul lipsei cvorumului Consiliului. În aceste condiții, legea nr.87/2019 prin care a fost resetat mecanismul desemnării procurorului general interimar prevede expres dreptul Parlamentului Republicii Moldova de a identifica și propune șefului statului candidatul la funcția de procuror general interimar.

Pe această cale, Igor Dodon a venit cu un apel către Alianța Kozak (ACUM-PSRM) de a lansa neîntîrziat procedurile ce se impun pentru identificarea unei candidaturi pentru funcția de șef al Procuraturii Generale.

“În perioada actuală, Republica Moldova nu-și poate permite luxul menținerii unei instituții cheie în regim semi-funcțional. Or, procedura selectării și numirii procurorului general este una de lungă durată (de la 60 la 90 de zile lucrătoare), și poate afecta nu doar buna funcționare a eșichierului procuraturii, dar și drepturile cetățenilor în procesele și procedurile în curs de examinare.

Solicit legislativului stabilirea datei limită – 31 iulie curent, pentru propunerea și desemnarea candidaturii, astfel încît să pot semna în regim de urgență decretul privind numirea procurorului general interimar nu mai tîrziu de 1 august”, a scris Dodon pe facebook.

Urmează să vedem reacțiile liderilor blocului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Procuratura Generală infirmă declaraţiile lui Năstase, cu privire la tăinuirea unor solicitări venite din Elveţia, andrei nastase vlad plahotniuc, eduard harunjen procuror general republica moldova, pdm platforma da, lupte politice, 
sediul Procuraturii Generale
Total
0
Shares
Total
0
Share