Social

Doi avocați moldoveni au fost arestați: Au vrut să influențeze un judecător în schimbul la 5 mii de euro!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea a doi avocați din Chișinău, aceștia fiind învinuiți de trafic de influență. Conform materialelor cauzei, avocații, acţionând de comun acord, susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean și anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie. În schimb, avocații au pretins și au primit de la ultimul mijloace bănești ce nu i se cuvin în mărime de 5000 EURO.

Acțiunile învinuiților au fost documentate de către procurorii și ofițerii anticorupție, care în cadrul perchezițiilor au depistat și ridicat banii transmiși anterior de către cetățean. Învinuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind plasați în Izolatorul Centrului Național Anticorupție .
 
Pe numele acestora a fost pornită o cauză penală în baza art. 326 alin.2 lit.b) Cod Penal- trafic de influență, temei pentru începerea căreia a servit denunțul persoanei implicate. Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de 10 000 unități convenționale.
loading...

Comments are closed.