Alte știri

Doi bărbați din Cahul, surprinși pescuind ilegal pe lacul Beleu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi locuitori ai satului Slobozia Mare, raionul Cahul, au fost depistați în zona Rezervației naturale„Prutul de Jos” în timp de pescuiau cu plase pe lacul Beleu. Mai mult că aceștia erau cu o motocicletă fără număr de înmatriculare și actele necesare.

Ieri, 1 septembrie, pe direcția localității Slobozia Mare, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a observat doi bărbați pe malul lacului Beleu cum adunau plasele și se pregăteau să părăsească regiunea.  Acțiunile cetățenilor au fost monitorizate până la ieșirea spre drumul de acces, unde motocicleta acestora a fost stopată pentru verificări.

Din primele cercetări s-a aflat că cei doi bărbați nu și-au avizat aflarea în zona de frontieră, dar și faptul că nu ar fi la prima abatere de la lege, anterior au fost atrași la răspundere contravențională pentru aceiași încălcare.  De această dată reușiseră să prindă, cu ajutorul a 500 metri de plasă, 7 kg de pește de specii diferite și 7 kg de raci.

Extinderea verificărilor a scos la iveală și faptul că bărbații nu dețineau acte pentru motocicletă, dar și vehiculul era fără numărul de înmatriculare.

În scurt timp au fost informate și, după competență, transmise cazurile pentru continuarea cercetărilor către Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Cahul.

Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332, al. (1) CC al RM persoanele s-au ales cu amenzi în mărime a câte 12 u.c. fiecare.

loading...

Comments are closed.