Doi călători, depistați la Sculeni cu acte falsificate cumpărate

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, polițiștii de frontieră au depistat doi călători cu acte falsificate, ambii susțin că au procurat documentele în cauză.

Prima persoană documentată este cetățean al Ucrainei, care s-a prezentat pentru a ieși din Republica Moldova. În timpul verificării pașaportului ucrainean, polițiștii de frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. În context, străinul a recunoscut că apelase la intermediari pentru a-și perfecta documentul. Ar fi costat obținerea pașaportului 2000 EUR. În cauză, persoanei i-a fost refuzată autorizarea trecerii frontierei de stat, în lipsa actelor de călătorie.

Cea de-a doua ilegalitate a fost comisă de un cetățean moldovean, apropiindu-se la ieșirea din țară, ca pasager la ruta „Moldova-Marea Britanie”. Conform analizei de risc, conaționalul a fost trecut în linia doua de control, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere italian, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, persoana a declarat că obținuse permisul contra sumei de 100 GBP, justificând că îi trebuia pentru muncă în străinătate.

Ambele documente cu semne de falsificare au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cercetările pe cazuri continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share