Alte știri

Doi cetățeni moldoveni au fost prinși cu acte false la frontieră, în timp ce încercau să ajungă pe teritoriul UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră au dat peste cap planurile a doi moldoveni care aveau intenția de a se legitima pe teritoriul Uniunii Europene cu documente perfectate ilegal. Incidentele au fost înregistrate pe sensul de ieșire din țară în punctele de trecere Giurgiulești – Galați și Sculeni, transmite Telegraph.md, cu referire la Jurnal.md

Astăzi, în jurul orei 02:30, în PTF Giurgiulesti – Galați la linia de control s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter ce efectua cursa Republica Moldova – Marea Britanie.

Conform analizei de risc, s-a întreprins măsuri de verificări suplimentare. Astfel, într-un colet a fost depistat un permis de conducere moldovenesc ce prezenta semne vizibile de falsificare.

Audiat, șoferul a declarat că a primit pachetul de la un străin în autogara din Chișinău și nu cunoaște nimic despre autenticitatea actului. Coletul urma să fie transmis unui conațional în Marea Britanie.

Polițiștii de frontieră din PTF Sculeni au dejucat planurile unui alt conațional de a se legitima pe teritoriul Italiei în calitate de cetățean al României. Asupra bărbatului au fost găsite o carte de identitate și un permis de conducere, ambele românești. Fiind examinate cu tehnica din dotare s-a depistat lipsa elementelor de protecție, motiv pentru care a fost întocmit proces verbal de constatare și audiere.

Interogat, bărbatul a declarat că și-a perfectat actele prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 500 de euro, în anul 2014 când se afla la muncă în Federația Rusă. Despre cele depistate moldoveanul nu era în cunoștință de cauză.

În repercursiune, actele au fost transmise către laboratorul tehnico-juridic și inițiate cercetări conform art. 361, al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește și: Ședință de lucru a conducătorilor subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției

loading...

Comments are closed.