Alte știri

Doi deputați PAS cer primarului de Chișinău să oprească construcția „mastodontului” de lângă Circ. Reacția lui Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS cer primarului de Chișinău să oprească construcția „mastodontului” de lângă biserica „Sfinților Împărați Constantin și Elena”. În replică, Ion Ceban a anunțat că poziția lui este neschimbată, informează Telegraph.md

În context, vicepreședintele PAS, deputatul Lilian Carp, a solicitat primarului general, Ion Ceban, să înceapă cât mai repede dezbaterile publice privind elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) şi Planului Urbanistic Zonal (PUZ), unde foarte clar să fie reglementat regimul de înălțime, tipul de utilitate a clădirilor.

După conferința de presă a deputaților PAS, Ion Ceban a anunțat că poziția lui este neschimbată, cu privire la construcția unui complex în preajma Circului.

”Am rămas dezamăgit de decizia luată vineri de membrii Consiliul Național al Monumentelor Istorice, care au votat pentru construcția unui complex de clădiri în zona Circului.

Reiterez, Primăria Chişinău nu are nici o treabă cu acest Consiliu și cu această decizie.

Amintesc că sâmbătă am cerut încetarea raportului de serviciu cu Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de consilier în domeniul arhitecturii și urbanism, în Cabinetul primarului general.

Nu vreau să existe conflicte de interese sau interpretări eronate la acest capitol. Eu sunt pentru dezvoltarea orașului, a noilor zone, dar sunt contra ilegalităților.

Rămân pe aceeaşi poziţie. Noi vom moderniza oraşul şi aici mă refer la continuarea bd. Mircea cel Bătrân, a str. Mesager şi a zonei industriale aferente albiei râului Bîc în perimetrul podurilor M. Viteazu – Ismail.

Avem posibilitatea să dezvoltăm oraşul, mai ales în zonele care au fost lăsate să degradeze în ultimii ani.

Nu voi admite să se construiască abuziv în curţile blocurilor de locuit sau în spaţiile verzi ale oraşului.
Vom lansa în scurt timp o invitaţie pentru discuţii mai largi cu Comunitatea Arhitecţilor şi Urbaniştilor despre dezvoltarea centrului istoric al oraşului, pentru conservarea patrimoniului naţional. Intervenţiile în această zonă trebuie să fie foarte calculate şi corecte.

În acest an ne propunem implementarea mai multor proiecte ambițioase. Când vom definitiva planurile, voi ieși într-o conferință de presă pentru a prezenta toate obiectivele pe sectoare”, a declarat Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău.

Amintim că, la 29 ianuarie, în cadrul unei ședințe neanunțate și de tip închis, noua componență CNMI a aprobat proiectul elaborat de Altamira SRL pentru Urbanconstruct TT privind ridicarea unui complex rezidențial pe terenul dintre Circ și Biserica „Sfinților Împărați Constantin și Elena” din Chișinău. Imediat la fața locului au mers și deputații PAS, Virgil Pâslariuc și Lilian Carp, unde au anunțat că Biserica „Sfinților Împărați Constantin și Elena” a două clădire ca vechime din oraş (1777) este în mare pericol de a se prăbuși.

loading...

Comments are closed.