Doi moldoveni au fost prinși la vamă cu documente românești false

La trecerea frontierei moldo-române, doi tineri moldoveni au fost descoperiți cu acte românești, cu semne rezonabile de falsificare. Din spusele acestora, unul ar fi procurat o carte de identitate, iar al doilea ar fi fost rugat să transmită unei rude un permis de conducere.

Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din PTF Leușeni și PTF Sculeni.

Într-un caz, conaționalul de 24 de ani s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, în calitate de pasager pe ruta „Moldova-Italia”. În cadrul controlului în linia a doua a fost depistată o carte de identitate, care ar fi eliberată de către autoritățile române. Din primele cercetări s-a stabilit că actul conține semne de falsificare. La audieri, tânărul a confirmat că își procurase actul în 2022, contra sumei de 300 EUR, justificând că este pentru un loc de muncă în UE.

În al doilea caz este vizat un bărbat de 36 de ani cu dublă cetățenie (MDA/RO). La fel, în timpul verificărilor suplimentare s-a depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile române pe numele unei persoane necunoscute. În declarații, persoana a comunicat că permisul aparține unei rude și urma să-l transmită când ajungea în Irlanda. Nu ar fi știut că este falsificat.

Conform procedurilor, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cercetările continuă.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share