Doi moldoveni, cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. Cereau câte o mie de dolari pentru trecerea frontierei

 

Doi conaționali sunt cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale, aceștia au asigurat trecerea ilegală a cetățenilor ucraineni peste frontiera de stat.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală întreprinse în cadrul unei cauze penale, inițiată de către Direcția regională Nord în comun cu Procuratura Briceni, a fost stabilit că doi cetățeni moldoveni organizau traversarea clandestină a frontierei moldo-ucrainene, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Fiecare bănuit își avea rolul său în schema infracțională.

Astfel, unul dintre moldoveni ajuta cetățenii ucraineni să traverseze ilegal frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. Ulterior, al doilea cetățean moldovean urma să asigure traversarea „legală” prin punctul de trecere, pentru a ajunge în una din țările din Europa. Pentru aceste servicii, cetățeanul ucrainean trebuia să achite suma de 1000 dolari SUA.

Cei doi figuranți în dosarul penal sunt cercetați în stare de libertate.

În continuare, de către organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală.

Total
0
Shares
Total
0
Share