Alte știri

Doi moldoveni, la vânătoare în rezervația „Unguri-Holoșnița”, fără autorizație și fără acte pentru armă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Cosăuţi a reţinut doi bărbaţi în timp ce se aflau la vânătoare în zonă interzisă, fără autorizaţia necesară și fără acte pentru armă de vânătoare. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 1 februrie, atunci când poliţiştii de frontieră efectuau razii pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în zona frontierei de stat.

Aflându-se în misiune de serviciu, polițiștii au observat la o distanță de 850 metri de la linia de frontieră două persoane și, apropiindu-se au auzit și împușcături. Astfel că, au reușit să surprindă în flagrant delict doi bărbați care au vânat un fazan.

În context, s-au solicitat actele autorizării dreptului la vânat, de port-armă, dar și cel de aflare în zona de frontieră. Bărbații de 42 și, respectiv 36 de ani, legitimați ca cetățeni moldoveni cu domiciliu în r-nul Soroca, nu au putut prezenta vreun act ce le-ar permite activitatea la frontieră. Unul dintre bărbați deținea o armă de model Toz-63, fără documentele de rigoare, dar și agățate la brâu 13 cartușe de vânătoare 16×70mm.

La audieri, persoanele au încercat să ducă în eroare polițiștii de frontieră, declarând că intenționau să împuște niște câini care au speriat oile din turma unuia dintre aceștia.

În continuare, cazul va fi cercetat în comun cu Inspecția pentru Protecția Mediului și Inspectoratul de Poliție Soroca, în contextul în care bărbații se aflau în zona de importanță internațională „Unguri – Holoșnița”.

loading...

Comments are closed.