Alte știri

Doi muncitori de la „Arena Chișinău” au fost testați pozitiv la COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrările la „Arena Chișinău” au fost sistate de aproximativ o săptămână, după ce doi muncitori de pe șantier, angajați ai companiei de construcții turce, au fost infectați cu noul coronavirus.

Surse ale tv8 spun că și printre angajații administrației „Arenei Chișinău” ar fi persoane infectate, informație pe care Eduard Calancea, directorul Arenei Chișinău, o neagă.

Administratorul entității spune că în contact cu persoanele infectate ar fi fost doar el și inginerul-șef, pentru că restul angajaților activează la distanță, de când a fost instituită starea de urgență.

Directorul Arenei ne-a mai spus că nimeni dintre subalternii săi nu prezintă simptome și, respectiv, nu au efectuat testele la COVID-19.

„Noi nemijlocit interacționam, dar foarte puțin, pentru că deja când au fost instaurate măsurile de izolare în țară noi am respectat tot și cei care puteau să lucreze la distanță lucrau la distanță. Aveam contacte, dar ei erau într-o încăpere, noi în alta și nu contactam practic fizic, iar dacă intram în contact, respectam distanța de un metru sau doi cel puțin. Nu avem simptomatică la niciun angajat deocamdată. Teste nu am făcut deocamdată, pentru că teste se fac atunci când există simptome, nu are rost să faci teste, când nu există simptomatică, din câte cunoaștem noi”, ne-a spus inițial Eduard Calancea la telefon.

Ulterior însă, în discuție, directorul a confirmat totuși că el a făcut testul la COVID-19, din inițiativă proprie, la un laborator privat. Deși primele cazuri de coronavirus printre muncitorii de pe șantier au fost au fost confirmate acum opt zile, administratorul spune că a făcut testul abia ieri.

„Eu singur am dat testul recent și aștept rezultatul. L-am dat pentru mine personal ca să văd care e situația”, a spus administratorul „Arenei Chișinău”.

Cât despre inginerul-șef al Arenei, din spusele directorului, acesta nu a trecut încă testul la COVID: „Urmează cred că azi sau mâine să-l dea”, a precizat Eduard Calancea.

Citește și: De la deschiderea Centrului de triere COVID-19 au fost consultate peste 800 de persoane

loading...

Comments are closed.