Alte știri

Doi polițiști au refuzat 20 000 de lei mită, oferită de un șofer ca să nu fie documentat contravențional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 53 de ani, locuitor al satului Molovata, r-l Dubăsari, este cercetat penal după ce a încercat să mituiască doi polițiști de patrulare.

La 16 aprilie, pe traseul național Chișinău-Hîncești-Cimișlia, în orașul Cimișlia, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiile de serviciu, au stopat un automobil de marca ”Audi 100” . La solicitarea de a prezenta actele, șoferul nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, fapt pentru care i s-a întocmit un proces verbal.

Totodată, polițiștilor li s-a părut suspectă o pungă aflată pe bancheta din spate, fiind plină cu pachete de tigări. Ca urmare a verificării mașinii, polițiștii au depistat trei genți pline cu pachete de țigări fără careva acte de proveniență.

Astfel, pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul a propus polițiștilor mijloace bănești în sumă de 20 000 de lei.

Oamenii legii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat.

Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Cimișlia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.325 Cod Penal (corupere activă), iar bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei.

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, bănuitul beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția nevinovăției.

Menționăm că de la începutul anului 2021 au fost înregistrate 21 cazuri de corupere denunțate de către angajații IGP, drept urmare fiind intentate mai multe cauze penale în privința cetățenilor.

Poliția Republicii Moldova îndemnă cetățenii să manifeste responsabilitate și să evite implicarea în orice activitate ilegală.

loading...

Comments are closed.