Doi șoferi au fost documentați la vamă, pentru deținerea actelor falsificate

Angajații Poliției de Frontieră documentează două persoane pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost notificate ieri, 31 iulie 2023, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, s-a apropiat un autoturism înmatriculat în Italia. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un conațional de 42 de ani, cu domiciliu în raionul Leova.

În timpul verificării actelor de călătorie, polițistul de frontieră a avut bănuieli asupra permisului de conducere pretins a fi emis din numele autorităților competente ale Poloniei. La aplicarea unui control amănunțit asupra actului, s-a depistat că acesta prezintă indici de falsificare. Șoferul a refuzat să ofere declarații. Persoana și-a continuat călătoria, doar că în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, un șofer din Ucraina a prezentat două permise de conducere identice, doar că unul era falsificat. La audieri, bărbatul de 44 de ani a declarat că ambele permise de conducere ar obținute legal, de la organele competente din Ucraina. Străinului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat la volanul mașinii, în baza celui de-al doilea permis de conducere veridic.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră sub aspectul comiterii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Total
0
Shares
Total
0
Share