Doi șoferi, cetățeni străini, depistați cu permise de conducere falsificate

Angajații Poliției de Frontieră au depistat în cadrul controlului doi șoferi, cetățeni străini, care și-au cumpărat permise de conducere falsificate. Cazurile au fost înregistrate ieri, 21 august 2023, pe direcția intrare în Republica Moldova.

În punctul de trecere a frontierei Tudora s-a prezentat cetățeanul Ucrainei de 38 de ani, la volanul mașinii personale. În timpul verificării actelor, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean nu corespunde unui act autentic. Din declarațiile cetățeanului s-a aflat că în urma unei încălcări a regulamentului rutier autoritățile din Ucraina i-ar fi ridicat permisul, fapt ce l-a motivat să-și perfecteze alt permis – falsificat. Cu ajutorul unui intermediar a reușit să obțină un nou permis de conducere. Străinul și-a continuat deplasarea doar că în calitate de pasager.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Germaniei de 38 de ani care a prezentat permisul de conducere cu semne vădite de falsificare. Actul ar fi eliberat de către autoritățile bulgare pe numele posesorului pentru mai multe categorii de conducere. Fiind deconspirată ilegalitatea, străinul a declarat că în anul 2018, la Varna ar fi contactat cu un intermediar bulgar care i-a și perfectat ilegal permisul. Pentru serviciile de obținere a documentului ar fi oferit peste o mie de euro.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share