Doi șoferi, un moldovean și un indian, au fost prinși cu permise de conducere false

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conducători auto care dețineau permise de conducere falsificate.

Un cetățean al Indiei s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere neveridic în PTF Otaci, unde polițiștii de frontieră i-au deconspirat planul. Cazul a fost înregistrat ieri, 27 martie curent.

Pentru a ieși din Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat un tânăr de 29 de ani, originar din India, care se deplasa la volanul unei mașini, înmatriculată în Ucraina.

Printre documentele înmânate la controlul de frontieră, acesta a prezentat și un permis de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile competente ale Indiei. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, documentul prezenta semne vizibile de falsificare.

La audieri, conducătorul auto a declarat că a obținut permisul pe cale legală. Șoferul a făcut cale întoarsă de la frontieră în calitate de pasager.

Cel de-al doilea permis de conducere moldovenesc cu indici de falsificare a fost depistat în portmoneul unui șofer de microbuz de pe ruta „Moldova-Moscova”. Cazul a avut loc astăzi, 28 martie pe direcția ieșire din țară, în PTF Costești.

Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, moldovenesc prezenta semne clare de falsificare. Fapt confirmat și cu tehnica din dotare.

Conducătorul microbuzului, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în or. Ialoveni, a declarat că nu este în cunoștință de cauză, doar urma să transmită permisul care i-a fost înmânat de către o persoană necunoscută din Chișinău.

Conform procedurilor legale, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

Total
0
Shares
Total
0
Share