Doi soți din Bălți au fost transportați la spital după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de la un cazan defect

Două persoane au primit intoxicație cu monoxid de carbon, emanat de la un cazan defect, alimentat cu combustibil solid. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 14 noiembrie într-o locuință din municipiul Bălți.

Potrivit primelor informații, o tânără în vârstă de 26 de ani, dar și soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 29 de ani au avut nevoie de asistență medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, emanat de la cazanul de încălzire.

„Produsele de arderea au fost evacuate în interiorul locuinței, prin sistema de ventilare, care era obturată. Astfel, la fața locului a intervenit un echipaj de medici, care au acordat îngrijirile necesare, iar ulterior persoanele au fost transportate la spital. La moment starea acestora este satisfăcătoare. Incendiu în încăpere nu s-a produs, iar toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite”, spun pompierii.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor despre necesitatea respectării regulilor de utilizarea a surselor de încălzit locuințele, cum ar fi cazanele, dar și sobele alimentate cu combustibil solid și gazos.

Potrivit IGSU, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, de la începutul anului 2023 au avut de suferit 69 de persoane, dintre care 1 persoană a decedat.

Total
0
Shares
Total
0
Share