Doi tineri de 18 și 19 ani din Chișinău au fost condamnați la închisoare pentru jafuri și furturi repetate

Procuratura municipiului Chișinău a condus urmărirea penală și a reprezentat acuzarea de stat, într-o cauză penală, pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Așadar, potrivit sentinței recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un tânăr de 19 de ani din capitală, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 6 episoade de jaf și 9 episoade de furt stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani.

Al doilea inculpat în vârstă de 18 ani, domiciliat, la fel, în mun.Chișinău a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 3 episoade de jaf și 7 episoade de furt stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani și 6 luni.

Potrivit învinuirii, în perioada anilor 2019-2021, cei doi inculpați sustrăgeau pe ascuns, prin pătrundere în automobile și apartamente, bunuri ce nu le aparțineau.

Totodată, aceștia au recurs și la atacarea deschisă, în stradă, a persoanelor deposedându-le de telefoane și portmonee. În alte 2 episoade, tinerii au sustras, prin jaf, telefoanele mobile ale unor taximetriști, în timp ce părăseau automobilele de taxi.

Prejudiciul estimativ cauzat părților vătămate constituie 396 572 lei.

Tinerii și-au recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share