Doi tineri de 22 şi 24 ani, din Călăraşi şi Fălești, reținuți în Capitală: Traficau minore cu 600 de lei ora!

Doi tineri de 22 şi 24 ani, din Călăraşi şi Fălești, au fost reţinuţi pentru trafic de copii, politia moldova, mai jizdan, condul penal infractiuni, exploatare sexuala, igp pinzari, violuri 

Urmare a investigațiilor efectuate de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, s-a constatat că în perioada anului 2018, suspecţii, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale și necomerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate a victimelor, au recrutat două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti, pe care le-au adăpostit într-un apartament din mun. Chișinău.

Tinerele locuiau în apartamentul închiriat împreună cu suspecţii şi erau îndemnate să presteze servicii sexuale. Clienții erau găsiți ca rezultat al plasării de către învinuiți a anunțurilor pe unul din site-urile de publicitate. De asemenea, făptuitorii acordau ”protecție” victimelor, intervenind în situațiile de conflict care se iscau cu clienții.

Pentru serviciile sexuale prestate, victimele primeau cîte 600 de lei de la fiecare client. Din aceste sume, era achitată chiria apartamentului, dar și datoriile traficanților față de persoane terțe. În cadrul cauzei penale inițiate, victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.

Unul dintre învinuiți colaborează cu organul de urmărire penală, indicînd și la alte locații din capitală în care se desfășurau activități criminale similare. În prezent, investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării altor potențiale victime, dar și a tuturor persoanelor implicate în traficarea persoanelor. În caz de condamnare, învinuiți riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share