Alte știri

Doi tineri din capitală, reținuți pentru jaf. Aceștia riscă până la șapte ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri în vârstă de 20 și 22 de ani, originari din capitală, au fost reținuți de ofițerii Secției Investigare Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec.Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun.Chișinău, fiind suspectați de săvârșirea unui jaf.

Pe data de 20 septembrie curent, în jurul orelor 17:00, victima, un bărbat de 50 de ani, a alertat angajații poliției prin intermediul serviciului 112, solicitând ajutor și comunicând că a fost jefuit. La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al BPRO și grupa operativă a IP Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Bărbatul a declarat că se deplasa pe bd. Dacia, când suspecții în mod deschis, l-au agresat fizic și i-au sustras  geanta în care se afla portmoneul și telefonul mobil de model ,,Xiaomi”, cauzându-i un prejudiciu material estimat la suma de 9.180 lei. Indivizii au fugit îndată de la locul comiterii infracțiunii.

Ca urmare a  măsurilor operativ-investigative, întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți și escortați la inspectorat. În urma audierilor, tinerii și-au recunoscut vina integral, declarând că bunurile sustrase le-au vândut unor persoane necunoscute.

Totodată, polițiștii au stabilit că suspecții nu sunt la prima abatere, fiind anterior judecați pentru infracțiuni similare.

Tinerii au fost reținuți pentru 72 ore și sunt cercetați penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă ei riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.