Doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican și-au depus cererile de demisie

Vicedirectorul medical și vicedirectorul management de la Spitalul Clinic Republican și-au depus astăzi demisia. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către directorul interimar al instituției, Andrie Uncuța.

„Au depus cererile și vor fi examinate”, a declarat Uncuța.

Amintim că Comisia Situații Excepționale l-a demis recent pe directorului Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru. Interimatul funcției este asigurat de către Andrei Uncuța.

Amintim că patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican s-au infectat cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale l-a acuzat pe Ciubotaru a încălcat procedura, fiindcă fără să informeze Ministerul a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.

„Este vorba de suspiciunea de infectare a unui medic, a 2 asistente medicale și a unei infermiere. Directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat. Testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP și nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că anterior Uncuța a deținut funcția de viceministru al Sănătății și director general la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Citește și: Detalii despre starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19: A fost anunțat un nou deces

Total
0
Shares
Total
0
Share