Dolarul american crește odată cu speculațiile despre revenirea lui Trump

Dolarul american crește, iar bursele asiatice au evoluții mixte marți, pe fundalul speculațiilor privind o posibilă revenire a lui Donald Trump la Casa Albă.

Evenimentele care au alimentat aceste speculaţii sunt prestaţia slabă a preşedintelui Joe Biden, săptămâna trecută, la dezbaterea cu Trump, şi decizia Curţii Supreme a SUA ca foştii preşedinţi să aibă „imunitate absolută” pentru „actele oficiale” din timpul mandatului, dar posibilitatea urmăririi penale pentru „actele neoficiale”, ceea ce ar putea influenţa procesele lui Trump.

Aceste evenimente au determinat investitorii să reevalueze şansele lui Trump de a reveni la preşedinţie. O eventuală preşedinţie Trump ar putea aduce, potrivit AFP, reduceri de taxe, creşterea inflaţiei şi amânarea reducerii ratelor dobânzilor.

În Europa, euro s-a depreciat uşor, dar a menţinut câştigurile de luni, când partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională nu a obţinut majoritatea absolută în alegerile legislative din Franţa.

Pieţele bursiere din Asia au evoluat mixt. Creşteri au fost în Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Singapore, iar scăderi în Sydney, Seul, Wellington, Taipei, Manila, Jakarta.

Analiştii avertizează că volatilitatea pe pieţele financiare ar putea continua până la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share