Actual

Domnica Manole din nou cere majorarea salariilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, din nou cere majorări de salarii. În cadrul unui briefing de presă, Manole a menționat că plenul Curții activează în condiții grele, întrucât mandatul unui judecător constituțional rămâne vacant. Totodată, Domnica Manole a declarat că pentru a atrage specialiști să lucreze la Curte este nevoie de majorarea lefurilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Pentru creșterea calității procesului de control al constituționalității este necesară majorarea personalului de specialitate din cadrul secretariatului Curții Constituționale, majorarea numărului asistenților judiciari. Acestui obiectiv i se poate da efectivitate prin consolidarea statutului legal al asistentului judiciar în cadrul Curții Constituționale, în vederea modificării clasei de salarizare și a coeficientului de salarizare a acestuia”, a spus președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

Amintim că din 1 ianuarie 2022, a fost majorat salariul judecătorilor Curții Constituționale cu 34%, adică până la 60 de mii de lei pe lună.

loading...

Comments are closed.