Donald Trump solicită recuzarea judecătorului din procesul său privind alegerile din 2020

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat că doreşte recuzarea judecătorului care urmează să se ocupe de viitorul său proces la Washington legat de încercarea sa de a inversa rezultatele alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 şi de încurajarea luării cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021, scrie Agerpres.ro

„Nu am cum să am parte de un proces corect cu judecătoarea desemnată pentru acest caz ridicol privind libertatea de exprimare şi alegerile corecte. Toată lumea ştie asta, inclusiv ea. Vom cere imediat ca această judecătoare să fie recuzată, pe motive foarte solide, şi, de asemenea, (vom cere) ca (procesul) să fie mutat în afara (Washington) DC”, a scris Donald Trump, ca de obicei cu majuscule, pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

O numire aleatorie

Judecătorul Chutkan urmează să se ocupe de cazul care i-a adus lui Donald Trump a treia (şi cea mai gravă) inculpare şi este cunoscută pentru că i-a condamnat sever pe susţinătorii fostului preşedinte care au participat la asaltul asupra Capitoliului.

Ea a fost desemnată aleatoriu să supervizeze acest caz judiciar de referinţă în care este implicat fostul preşedinte, care a fost pus sub acuzare la 1 august pentru conspiraţie împotriva statului în legătură cu încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor din noiembrie 2020.

Fostul şef de stat american a ajuns la Washington în 3 august pentru a pleda nevinovat la cele patru capete de acuzare împotriva sa. O dată a procesului este aşteptată la 28 august, deoarece procurorul special Jack Smith, care a investigat cazul, doreşte ca procesul să se desfăşoare „fără întârziere”.

Donald Trump, favorit în alegerile primare ale Partidului Republican în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2024, a fost de asemenea inculpat de justiţia federală pentru că ar fi gestionat neglijent documente confidenţiale ale Casei Albe. De asemenea, el este urmărit penal în statul New York într-un caz de presupusă fraudă contabilă legată de plăţi pentru a cumpăra tăcerea unei foste actriţe porno. Procesele sunt programate pentru lunile martie şi mai 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share