Externe

Donald Tusk: A compara Uniunea Europeană cu Uniunea Sovietică este pe cât de nechibzuit pe atât de insultător!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat joi că Uniunea Europeană doreşte să aibă în viitor, pe cât posibil, relaţii mai strânse cu Marea Britanie în ce priveşte comerţul, securitatea şi problemele internaţionale, dar că nu va ceda în legătură cu valorile şi interese sale fundamentale din cauza Brexit-ului, relatează The Telegraph.

„Regretăm foarte mult că Regatul Unit a decis să plece (din blocul comunitar) şi sperăm că vor exista cele mai bune relaţii în viitor”, a declarat Tusk în cadrul unei conferinţe de presă comune la Bruxelles cu premierul irlandez, Leo Varadkar. ‘‘Dar să nu se aştepte nimeni ca, din cauza Brexit-ului, UE să cedeze în privinţa valorilor sale fundamentale şi a intereselor cheie”, a mai spus Tusk.

Uniunea Europeană s-a format începând cu anul 1951. Marea Britanie a devenit membră UE în 1973, iar în anul 2016 a organizat un referendum de părăsire a uniunii și majoritatea poporului s-a expus PRO Brexit. În prezent, din UE fac parte 28 de state de pe continentul european.

loading...

Comments are closed.