Alte știri

Donațiile de pe contul bancar deschis de primăria Chișinău au fost destinate spitalelor municipale pentru achiziționarea de echipamente și dispozitive medicale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, a comunicat că suma rămasă din donațiile făcute pe contul bancar deschis de primăria municipiului Chișinău a fost direcționată Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, relatează Telegraph.md

Astfel, cei 1 milion 199 de mii de lei au fost astăzi repartizați pentru procurarea următorelor echipamente și dispozitive medicale:

– 3500 de echipamente de protecție pentru medici/costume;
– 1000 de teste pentru COVID-19;
– 3500 de viziere;
– 3500 de măști de protecție;
– 30 de termoscanere;

Acestea vor fi repartizate în instituțiile medico-sanitare municipale.

Anterior toate instituțiile medicale municipale au primit surse financiare, atât din fondul de rezervă cât și din donațiile oferite, pentru a procura toate cele necesare.

În prezent, pacienții suspecți cu COVID-19 sunt transportați la 2 spitale municipale, este vorba de Spitalul de boli contagioase pentru copii și Maternitatea nr. 2. Din această seară, pacienții vor fi duși spre examinare încă în două spitale municipale, Spitalului Clinic Municipal de Copii ,,V. Ignatenco “ și Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”. Cele 2 instituții fiind pregătite pentru acest lucru.

Citește și: Ion Ceban: Stațiile de așteptare sunt dezinfectate în fiecare seară

loading...

Comments are closed.