Politic

Dorin Chirtoacă: „Lungimea nu contează”

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Primarul interimar, Silvia Radu, a declarat că pomul de Crăciun care va fi instalat anul acesta în Piața Marii Adunări Naționale va intra în istorie, fiind cel mai înalt de până acum, Primarul suspendat Dorin Chirtoacă a comentat că nu contează cât de înalt va fi bradul, dar e mai important spiritul de sărbătoare.

„Eu înțeleg că ei vor să ne impresioneze, să rămânem toți cu gura căscată. Dar nu intri la început cu forța în casa omului și după aceasta îl fericești cu brad de 30 – 40 de metri. Nu în metri se măsoară feeria sărbătorilor de iarnă ea se măsoară în omenie în înțelegere într-o apropiere între om cu om și pregătire de taina Crăciunului, într-o smerenie. O competiție absurdă a brazilor. Sunt costuri enorme și de ornamentare și de tot. E o poveste asta cu 15 mii de lei, e vorba de mii de euro”, a declarat primarul suspendat.

Amintim că Primăria Capitalei a găsit bradul care va fi instalat în centrul Chişinăului. Pomul de Crăciun are o înălțime de 30 de metri, cu 10 metri mai mult decât cel mai înalt brad care a fost vreodată instalat în PMAN. Acesta a fost identificat în regiunea Bucovel din Carpații ucraineni și urmează să fie transportat la Chișinău până la sfârșitul acestei săptămâni. Informația a fost confirmată de surse apropiate Primăriei Capitalei. De remarcat faptul că bradul de la Vatican, de anul trecut, a fost adus din aceeași zonă de unde va fi adus bradul pentru Chișinău.

În anul 2016, când Dorin Chirtoacă se afla în fruntea Primăriei, pomul de Crăciun a avut aproximativ 17 metri, vârsta 37 de ani și a costat 15.000 de lei.

loading...

Comments are closed.