Dorin Recean la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre: ”Suntem obligați să explicăm ce înseamnă capacitatea de apărare”

Situația actuală de securitate din regiune, urmare a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și măsurile de consolidare a capacităților de apărare și de răspuns la amenințările hibride au fost discutate joi la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani. La evenimentul desfășurat la București a participat premierul Dorin Recean, scrie Realitatea.md

În cadrul panelului „Provocări de securitate în regiunea Mării Negre. Creșterea rezilienței statelor afectate de crizele actuale prin cooperare”, împreună cu omologul român Nicolae Ciucă, cei doi premieri au vorbit despre prioritățile de asigurarea a securității și stabilității regionale. În acest sens, a fost trasată necesitatea intensificării cooperării, pentru a diminua impactul crizelor din energie și economie.

„Avem instituții bine pregătite să facă față provocărilor hibride, propagandei, narativelor false, încercărilor de a induce tensiuni între etniile din Republica Moldova, inclusiv provocărilor organizate în raport cu refugiații din Ucraina. Am majorat bugetul în domeniul apărării, pentru că am înțeles că statutul de neutralitate nu ne poate apăra dacă nu este respectat, așa cum o face Federația Rusă. Avem prin urmare obiectivul și obligația să explicăm societății ce înseamnă capacitatea de apărare. Eu personal voi continua să informez societatea, să avem aceste discuții, să explicăm, și la un moment dat să întrebăm societatea în ce direcție mergem în această cale”, a declarat Dorin Recean.

Total
0
Shares
Total
0
Share