Dosar fabricat și un “killer” inventat! Strategia de PR a lui Usatîi desființată chiar de organizatorul presupusului atentat!

Usatii, cazul Metro, Denis Russu, Proca, killer, Plahotniuc, Gorbuntov
Vestea dosarului fabricat din Rusia deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc, care deja a căpătat o rezonanță internațională, după ce au scris despre asta și principalele publicații de știri din SUA și UE, a ajuns și la urechile organizatorului presupusului atentat la viața politicianului Renato Usatîi. Culmea, acest presupus “killer”, trebuia să-l omoare pe Usatîi în 2014 la comanda fostului lider PLDM, după cum declara atunci Usatîi, ca peste 3 ani, în 2017, Usatîi să-l acuze deja pe Plahotniuc. Care este adevărul, jurnaliștii de investigație de la Zeppelin.md l-au aflat chiar de la presupusul “killer”, Denis Russu.

Este de menționat faptul că dosarul din Rusia are la bază o plângere depusă de Renato Usatîi împotriva liderului PD Vlad Plahotniuc. Renato Usatîi nu este martor în dosarul despre care vorbește el și presa rusă, în care ar fi învinuit de tentativă de omor liderul PD Vlad Plahotniuc, așa cum anunța alaltăseară în cadrul unei emisiuni TV. Conform surselor Zeppelin.md din Comitetul de Anchetă al Federației Ruse, dosarul a fost pornit după ce Usatîi s-a plâns rușilor că Plahotniuc ar fi vrut să-l omoare din motive politice, deci acesta nu are pe dosar statut de martor, ci de parte vătămată.

Conform versiunii actuale a lui Usatîi și a anchetatorilor ruși, tentativa de omor ar fi avut loc în 2014, când Vlad Plahotniuc ar fi apelat la cetățeanul moldovean Denis Rusu, care împreună cu gruparea criminală condusă de acesta urma să organizeze asasinarea lui Usatîi. Însă la perioada respectivă, Usatîi îl învinuia de același lucru pe Vlad Filat.

„Astăzi ei încearcă să îmi facă imagine de bandit sau infractor. Dar am o întrebare către Recean și Cavcaliuc: De ce până azi nu au fost publicate informațiile privind lichidarea mea? Sunt doi posibili comanditari: Filat și Plahotniuc, dar în privința ultimului am dubii. Însă Filat este un paranoic speriat. Dacă unii alegători se îndoiesc privind faptul că Usatîi îi va băga la pușcărie pe toți, Filat nu are dubii în această privință, chiar și Plahotniuc. Dacă cei doi nu s-ar teme de acest lucru, noi astăzi nu am fi presați, interziși și nu ar fi acest haos, pe care îl urmărim”, declara în 2014 Usatîi.

Denis Russu, cel învinuit de Usatîi declară însă că nu se cunoaște personal cu nici unul din politicienii menționați sau oamenii acestora. Mai mult, Russu declară că Usatîi s-a folosit în mod josnic de drama cuiva pentru ași face PR politic și pentru a se victimiza.

“Eu am aflat prima dată despre acest presupus asasinat din ziar, în 2014. Atunci Usatîi a învinuit pe cineva din noi și că va prezenta niște documente… Lăsați să facă publice respectivele documente. Ăsta a fost un pas ieftin de PR, lui îi trebuia să atragă atenția unui sau altui politician. Cam asta e.”, a declarat Denis Russu.

După cum menționează și jurnaliștii de la Zeppelin, toate aceste informații și dezvăluiri confirmă legătura lui Usatîi cu FSB și implicarea serviciilor speciale rusești în hărțuirea politicienilor de la Chișinău, în cadrul războiului hibrid dus de Rusia împotriva Republicii Moldova.

Și alți formatori de opinie au declarat că toată aeastă poveste cu dosarul penal este o făcătură a mafiei rusești. Președintele Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, este de părere că dosarul lui Vlad Plahotniuc în Rusia ar fi deschis la comandă de reprezentanții lumii criminale, iar acest lucru îl avantajează pe liderul Partidului Democrat.

„Eu cred că prostia acestora este o resursă mai mare a lui Plahotniuc, decât toți banii pe care-i are el. Dacă nu îi făcea criminalitatea rusă, Karamalak și Usatîi, sprijiniți de mijloacele de presă ale prostului satului(n.r. Andrei Năstase), din Chișinău, dacă nu-i făceau ei dosar penal la Moscova lui Plahotniuc, acesta trebuia să dea bani mari pentru un asemenea PR, pentru o asemenea poziție”, a declarat Mocanu în cadrul emisiunii sale de pe internet.

Renato Usatîi nu a comentat încă declarațiile făcute de Denis Russu.

Mai jos puteți urmări întreg interviul cu Russu:

Total
0
Shares
Total
0
Share