Economic

”Dosarul fraudei bancare”: Procurorii i-au înaintat învinuirea lui Dorin Drăguțanu, iar alte 3 persoane au fost reținute preventiv

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție a desfășurat, pe parcursul zilei de astăzi, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei, care s-au soldat cu învinuirea fostului Guvernator al BNM și reținerea preventivă a 3 colaboratori.

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea preventivă a 3 persoane, printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Tot în cadrul acestei cauze penale, astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, în privința căruia urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive.

Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Citește și: FISC-ul anunță posibile controale în contextul sărbătorilor de primăvară

loading...

Comments are closed.