Social

Două călugărițe s-au întors însărcinate dintr-o călătorie misionară. Biserica Catolică a deschis o anchetă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Biserica Catolică a deschis o anchetă în privința a două călugărițe care au dat jurământul de castitate, însă s-au întors în Italia însărcinate după o călătorie misionară în Africa, relatează The Independent.

Cele două călugărițe originare din Africa, servesc Biserica Catolică în Sicilia, Italia, şi ar fi rămas gravide în urma unor misiuni organizate în ţările lor natale.

Una dintre ele, o femeie în vârstă de 34 de ani a descoperit că e însărcinată după ce a mers la spital din cauza unor dureri abdominale severe, conform ziarului Gazzetta del Sud.

Cea de-a doua este maică superioară, originară din Madagascar, și obişnuia să îngrijească vârstnici în Ragusa, sud-estul oraşului Ispica. În urma controlului, s-a constatat că femeia, a cărei vârstă nu a fost precizată, are o sarcină de o lună.

Salvatore Riotta, primarul din Militello Rosmarino, unul dintre oraşele în care servea o măicuţă, a spus că o cunoaşte „bine pe călugăriţă şi că regretă” că ştirea a fost difuzată în felul acesta. A mai spus că măicuţa depusese jurământul cu mai puţin de un an în urmă şi era îndrăgită de toată lumea. „Comunitatea noastră de 1.200 de locuitori este uimită de modul în care a fost tratată ştirea, adică nu în secret aşa cum ar fi trebuit”, a spus Salvatore Riotta.

Ruggero Razza, consilier din Sicilia, şi-a exprimat solidaritatea faţă de măicuţe pe Facebook spunând că „este nedrept că ştirea a ajuns cunoscută publicului.” Femeile trebuie să aleagă dacă îşi vor părăsi misiunea pentru a îşi creşte copiii.

„Amândouă au încălcat regulile stricte de castitate, dar bunăstarea copiilor lor este mai presus de toate”, declarat o sursă din Biserică pentru presă.

loading...

Comments are closed.